Terapie ocupațională-mărgelit

Tinerii care frecventează centrul multifuncțional participă la activități de terapie ocupațională. In ultima vreme au lucrat cu mare drag și spor la crearea de bijuterii din mărgele de sticlă. Este o activitate repetitivă și care nu necesită abilități complexe, ceea ce este un avantaj pentru cei mai mulți dintre ei, care au dificultăți pe partea de motricitate fină, de coordonare. Au creat brățări, au înșirat mărgele pe sârmă, iar mamele voluntare au modelat câteva forme de mărțișoare.

Participăm la diferite târguri si expoziții încercând să le vindem și să obținem donații, pentru a putea cumpăra noi materiale și astfel da posibilitatea acestor tineri de a avea o ocupație. Implicarea în aceste activități le dezvoltă abilitățile de motricitate fină, de coordonare, organizare, dar și de comunicare și abilitățile de viață. Pe lângă aceste abilități, terapia ocupațională, implicarea regulată în activități lucrative de grup este importantă pentru stima de sine a tinerilor. 

Lipsa serviciilor de zi adaptate nevoilor tinerilor slab funcționali face ca Centrul multifuncțional să fie o rază de speranță la normalitate pentru câțiva dintre aceștia.

Dacă doriți să ne sprijiniți, vă invităm să ne contactați la office@autismromania.ro sau la tel. 0731816880 și să comandați brățări. Faceți un cadou frumos și ajutați în același timp un tânăr cu autism să nu stea izolat acasă.

Vă mulțumim!

Leave a Comment

Your email address will not be published.