București, România, Location

Centrul multifuncțional

0€ of 50,000€ raised
0€ of 50,000€ raised
Date personale

Suma donata: 5.00€

Centrul multifuncțional de servicii și resurse în autism ”Autism Conexiuni” este un serviciu destinat sprijinirii persoanelor cu autism si familiilor lor, focusat în acest moment în mod special pe problematica tinerilor și adulților cu autism.

Pentru 20 de adolescenți și tineri cu autism este și singura alternativă de dezvoltare; pentru unii de a face activități terapeutic-ocupaționale, care să le permită să devină cât mai autonomi și independenți cu putință, pentru alții să se pregătească pentru găsirea și păstrarea unui loc de muncă; și pentru toți aceștia să își îmbunătățească abilitățile sociale, de participare în comunitate .

Vă rugăm să ne sprijiniți să putem continua programele terapeutice specializate derulate în prezent de asociația noastră și atât de necesare acestor tineri și familiilor lor.

Donația dumneavoastră va fi folosită pentru:

  • Programul de terapie ocupațională și terapie educatională specializată pentru adolescenții și tinerii cu autism slab funcționali, prin care vor fi dezvoltate abilitățile pentru a duce o viață cât mai independentă posibil.
  • Programul de sprijin pentru angajare în muncă pentru tinerii cu autism înalt funcționali și cei cu sindrom Asperger, prin care vom interveni pentru a le spori abilitățile de obținere și menținere a unui loc de muncă. 
  • Programul de socializare pentru copii, tineri și adulți, activități prin care vom dezvolta abilitățile de participare activă în comunitate, iar tinerii vor fi mai bine integrați din punct de vedere social.
  • Programul de sprijinire a familiilor: informare, formare și consiliere pentru părinți, prin care aceștia își vor spori capacitatea de a răspunde mai bine nevoilor copiilor lor speciali.

Fondurile obținute vor fi folosite efectiv pentru achiziționarea materialelor si echipamentelor specifice pentru terapie ocupațională/activitățile lucrative,  de formarea a abilitaților de viață, recreative, pentru plata profesioniștilor care lucrează cu tinerii și familiile acestora.

Important! 

1 din 100 de persoane are o tulburare din spectrul autismului. Datorită dificultăților de comunicare, de relaționare cu cei din jur, a intereselor limitate, a comportamentelor repetitive, oamenii care au autism pot fi izolați și marginalizați, excluși.

Asta NU înseamnă ca ei nu își doresc prieteni și o viață socială normală. Numai că, de cele mai multe ori, ei nu știu cum să își facă prieteni, să-i înțeleagă și să se comporte conform așteptărilor celorlalți.

Doar cu sprijin specializat pot să învețe să comunice și să se relaționeze cu cei din jur, pot învăța abilități de viață, de muncă, de recreere/petrecerea timpului liber. Cei mai mulți au nevoie de sprijin permanent într-o măsură mai mare sau mai mică.

Înțelegerea, respectul și sprijinul celor din jur este foarte important pentru ca persoanele cu autism sa trăiască o viață împlinită, ca toți ceilalți semeni ai lor.

Vă mulțumim!