Voluntariaţi

Pentru atingerea obiectivelor noastre, AUTISM ROMANIA se bazează în mare măsură pe voluntariat şi apreciază în mod deosebit pe oamenii care îşi dedică din timpul, priceperea şi energia lor ajutorării semenilor. În funcție de interesul, motivația şi aspirațiile dumneavoastră, puteți opta să fiți:

Selectăm pentru programul nostru de befriending voluntari care să poată petrece câteva ore pe săptămână cu un tânăr sau adult cu autism la Cafeneaua A, acasă la acesta sau să îl însoțească la o plimbare în parc, la cumpărături sau să meargă împreună la cofetărie, la un eveniment cultural, sportiv în comunitate etc. Formular de înscriere în program 

Puteți fi voluntar indiferent dacă sunteți elev, tânăr sau adult. Nu trebuie să aveți pregătire în domeniu, trebuie doar să aveți deschiderea şi capacitatea de a învăța lucruri noi despre oameni, de a valoriza un om chiar dacă este diferit de dumneavoastră şi dorința de a ajuta un om şi o familie să nu se simtă izolată şi marginalizată. AUTISM ROMANIA va oferă in/formare în autism, consiliere-coordonare, suport în relaționarea cu persoana autistă.

Voluntari profesioniști interesați de problematica autismului şi care au cunoștințe teoretice şi practice despre autism, consilierea familiei cu copii cu nevoi speciale, legislație şi care pot oferi consultanță –terapie direct, individual sau în grup, sau telefonic- în domenii ca:

 • asistență socială
 • psihologie
 • psihoterapie
 • terapie ocupațională
 • art terapie
 • kinetoterapie
 • educație specială
 • consiliere vocațională
 • job coaching
 • juridic, ş.a.
 • Puteți ajuta la organizarea unor întâlniri, seri informative pentru părinți, cu sau fără invitați;
 • Puteți ajuta la organizarea unor cursuri pentru părinți;
 • Puteți răspunde la apeluri telefonice sau pe email ale părinților care doresc un sfat, o informație în cadrul programului nostru „Autism Helpline”;
 • Puteți oferi sprijin emoțional şi informațional unei familii care tocmai a aflat că diagnosticul copilului este autism, invitând-o la dumneavoastră pentru câteva ore sau să mergeți dumneavoastră la o familie dornică să discute cu cineva care a trecut deja de etapa de „şoc” post diagnostic.
 • Puteți găzdui sau supraveghea pentru câteva ore un copil al unei familii care are o urgenţă sau trebuie să participe la un anumit eveniment.

Dacă aveți idei privind modalități de sprijinire reciprocă între familii, nu ezitați să ne contactați. Ajutând veți fi ajutat!

Dacă aveți idei privind modalități de sprijinire reciprocă între familii, nu ezitați să ne contactați. Ajutând veți fi ajutat!

Puteți fi voluntar indiferent dacă sunteți copil, tânăr sau adult. Nu trebuie să aveți pregătire în domeniu, trebuie doar să aveți deschiderea şi capacitatea de a învăța lucruri noi despre oameni, de a valoriza un om

Doriţi să ne ajutati, vă rugăm să completaţi Formularul de înscriere ca voluntar.

Vă invităm să vă alăturaţi încercărilor noastre de a îmbunătăţi vieţile persoanelor cu autism!

Vă aşteptăm!

Mulțumim!

Puteți ajuta la organizarea unor evenimente de strângere de fonduri pentru susținerea programelor şi proiectelor organizație sau contribui cu idei privind modalități de strângere de fonduri.

Puteți ajuta la sensibilizarea comunității locale privind existența persoanelor cu autism şi a nevoilor lor particulare,

 • contribuind la organizarea evenimentelor asociației de sensibilizare si conștientizare și participare la realizarea lor (ex. 2 Aprilie- Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, 3 decembrie-Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități),
 • voluntariind la distribuirea de broșuri sau alte materiale de informare cu diferite alte ocazii sau proiecte ale asociației.

Voluntari pentru traduceri de articole, broșuri, alte publicații despre autism din limbile engleză, franceză care pot apărea pe pagina web a asociației sau sub altă formă (pliante, broșuri).

Puteți fi voluntar indiferent dacă sunteți copil, tânăr sau adult. Nu trebuie să aveți pregătire în domeniu, trebuie doar să aveți deschiderea şi capacitatea de a învăța lucruri noi despre oameni, de a valoriza un om.

Doriţi să ne ajutati, vă rugăm să completaţi Formularul de înscriere ca voluntar.

Vă invităm să vă alăturaţi încercărilor noastre de a îmbunătăţi vieţile persoanelor cu autism!

Vă aşteptăm!

Mulțumim!