Începe școala

Le dorim tuturor copiilor și elevilor cu autism mult succes în noul an școlar, multă putere și înțelepciune părinților pentru a-i ajuta să treacă obstacolele, nu puține, pe care școlile le pun încă copiilor lor.

Considerăm faptul că nu locul unde se produce instruirea și educația copiilor este important, ci calitatea resurselor, raportat la nevoile pre/școlarilor. Totuși, susținem cu fermitate faptul că locul tuturor copiilor, ca prima opțiune, este în școala publică de masă. Incluziunea, însă, nu înseamnă plasarea în școala de masă FĂRĂ resursele și sprijinul adecvat nevoilor individuale ale fiecărui copil sau resurse insuficiente. In acest caz incluziunea este formală, fără succes și atingerea potențialului copilului este periclitată. Resursele trebuie să urmeze, în realitate, nu doar pe hârtie, copilul.

Însă părinții și eleviii înșiși trebuie să aibă oportunitatea de a alege și o forma de învățământ specială sau la domiciliu dacă ei, bine informați, consideră ca aceste forme de școlarizare sunt mai potrivite și benefice copilului lor. Fără să fie împinși de la spate și convinși de ‘bine intenționați’, că locul lor este acolo.
Sperăm că resursele existente pe acestă pagină vă vor fi de folos.
Dacă considerați că vă putem fi de folos în vreun fel în relația dvs cu școala, vă asteptăm să ne contactați. Mult succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published.