20% din impozitul pe profit

COMPANIILE POT FACE DIFERENȚA!

Mulțumită oamenilor generoși și implicați în viața comunității,  organizațiile neguvernamentale pot oferi sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Si Dumneavoastră aveți posibilitatea de a sprijini persoanele cu autism să aibă o viață mai bună, să aibă șanse de a trăi în comunitate și nu sedați în spitale psihiatrice sau centre de ‘reabilitare’.

Cum puteți ajuta?

Sponsorizând AUTISM ROMANIA cu 20% din impozitul pe profit pe care firma dvs îl datorează statului. Veți sprijini în acest fel programele noastre care construiesc o viață mai împlinită pentru tinerii și adulții autiști, în particular proiectul Centrul Multifuncțional „Viață independentă pentru tineri și adulți autiști„ .  

Prin redirecționarea unui procent din impozitul pe venit (trimestrial) sau profit (anual), susțineți astfel, fără niciun cost suplimentar, o cauză cu care compania dumneavoastră emptizează.  

ESTE SIMPLU ȘI NU VĂ COSTA NIMIC!

Sponsorizare pe anul în curs 

Puteți sponsoriza asociația AUTISM ROMANIA, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994.  

  1. Completați contractul de sponsorizare. Vă rugăm să ne trimiteți contractul pe office@autismromania.ro. 
  2. Virați suma dorită în contul organizației până pe 31 decembrie 2023 

Va trebui să depuneți ulterior la ANAF Declarația 107- Declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private (până pe 25 martie, dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, respectiv până pe 25 ianuarie, dacă sunteți microîntreprindere care plătește impozit pe venit) 

Sponsorizare din sumele nealocate în 2022 

Dacă în anul 2022 nu ați făcut sponsorizări deductibile sau nu ați atins plafonul maxim stabilit de lege pentru acestea, conform Ordinului 1679/2022, puteți solicita ca diferența de sponsorizare rămasă nealocată să fie redirecționată către AUTISM ROMANIA.  Cum?

  1. Completați contractul de sponsorizare precizând suma aferentă. Vă rugăm să ne trimiteți contractul pe office@autismromania.ro 
  2. Depuneți Declarația 177 la ANAF până pe 25 decembrie 2023  

 

Cum se calculează sumele?  

  • Pentru o societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profitul anual. 
  • Pentru o microîntreprindere, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. 

Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare.

Companiile pot scădea sumele plătite cu titlu de sponsorizare din impozitul pe profit datorat statului în anul în curs, urmând ca aceste sume să fie regularizate în funcție de datele la închiderea exercițiului financiar.

AUTISM ROMANIA – Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism 

Bucureşti, str. Apele Vii, nr 28, sector 6, cod postal 062324 

Cod Fiscal 14231005  

Înregistrată în registrul asociațiilor şi fundațiilor cu nr. 66/PJ/2001 

IBAN: RO16 RNCB 0075 0352 1615 0001 (BCR, Sucursala sector 4) 

Telefon: 0731816880 

E-mail: office@autismromania.ro  

Faptele bune nu vă costă nimic! Vă mulțumim că ne ajutați să construim o societate mai bună pentru tinerii autiști!