Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate a AUTISM ROMANIA

 

Conform cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor nr. 679/2016 al U.E. denumit în continuare “Regulament” pentru protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, AUTISM ROMANIA-Asociația Părinților Copiilor cu Autism administrează în condiții de siguranță, și numai pentru scopurile specificate, datele cu caracter personal pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, în contextul vizitării site-ului și achiziționării produselor prin magazinul online al asociației, prin datele pe care ni le furnizați atunci când completați chestionarele noastre, prin care colectăm informații cu scopul de advocacy pentru persoanele cu autism din România, precum si prin înscrierea dvs pentru accesarea serviciilor si programelor asociației ori alte modalități de comunicare cu noi.

Prin bifarea faptului că sunteți de acord cu Condițiile Generale și Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal sau, după caz, prin continuarea utilizării site-ului și serviciilor noastre ulterior parcurgerii acestei Politici, sunteți de acord cu această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal.

AUTISM ROMANIA

este o asociație constituită în 2001 in baza Legii 2000 a asociațiilor si fundațiilor. funcționează în conformitate cu legile din România, are sediul social în București, număr de înregistrare în Registrul Asociațiilor si Fundațiilor 66/PJ/26,09,2001, cod unic de înregistrare 14231005 și este responsabilă de prelucrarea datelor tale cu caracter personal pe care le colectează direct de la beneficiarii serviciilor, programelor noastre sau din alte surse.

Ce fel de informații colectăm?

Datele personale pe care le prelucrăm sunt datele de identificare (nume, nr de telefon, adresa de email, adresa poștala)  și alte date personale (testimoniale) pe care le primim direct de la membrii și beneficiarii serviciilor, programelor asociației, membrii familiei beneficiarilor, clienților magazinului nostru online, voluntarilor si colaboratorilor noștri in proiecte, programe si activități pe care le desfășuram cu și pentru persoanele cu autism sau familiile acestora.

Prin comunicarea datelor cu caracter personal,  persoanele vizate își exprima acordul expres și neechivoc ca datele lor cu caracter personal să intre în baza de date a AUTISM ROMANIA pentru oferirea de programe și servicii, activități de strângere de fonduri, campanii de conștientizare și informare legate exclusiv de proiectele noastre și de activitățile pe care le întreprindem în domeniul nostru de activitate.

Datele cu caracter personal colectate și prelucrate nu vor fi dezvăluite către terți, cu excepția cazurilor în AUTISM ROMANIA are obligația de a dezvălui datele în temeiul legislației în vigoare.

Scopul pentru care colectam date personale

Colectăm informațiile în scopuri determinate, legate de obiectul de activitate al organizației, care includ, dar nu se limitează la următoarele:

  • Pentru a oferi și îmbunătăți serviciile, programele și produsele realizate de beneficiarii nostri la atelierul de terapie ocupațională;
  • Pentru a vă răspunde la întrebări și solicitări,
  • Pentru acțiuni de advocacy și lobby, prin colectarea de date personale și marturii despre experiența dvs în raport cu serviciile publice pentru copii și adulți cu autism și familii sau cu experiența dvs personală în cadrul serviciilor unde profesați;
  • Pentru a va oferi prin newsletter, sms și conținut personalizat despre proiectele și activitățile noastre ori a vă invita să ne sprijiniți activitatea;
  • Pentru a vă informa despre posibilitatea de a vă implica în proiectele noastre ca voluntar sau donator, sponsor.

Contactare directă

Atunci când ne contactați prin formularul de contact de pe site sau prin e-mail sau mesaj pe pagina de facebook a asociației, acceptați implicit să fie stocate date și informații în scopul procesării cererii dvs. și pentru follow-up.

Newsletter

Daca v-ați înscris pe site-ul www.autismromania.ro pentru a primi un newsletter, veți putea primi periodic pe e-mail informații despre proiectele, activitățile, evenimente asociației. Puteți renunța la a mai primi aceste buletine infrormative în orice moment, făcând click pe link-ul de la sfârșitul e-mailului cu newsletter-ul pentru a vă dezabona.

Newsletter-ul este trimis prin serviciul MailChimp. Numele și adresa dvs. de e-mail sunt stocate în aplicația MailChimp în siguranță, astfel încât alți clienți MailChimp sau terțe părți să nu aibă acces la acestea și sunt utilizate doar de asociatie pentru trimiterea newsletterelor.

Formulare

Dacă doriți să participați la culegerea de date pentru a sprijini asociația in documentare în scop de advocacy sau pentru a va înscrie la evenimentele sau alte activități organizate de AUTISM ROMANIA, completați un formular în care vi se pot solicita numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și alte informații personale. Prin completarea și trimiterea formularului sunteți de acord ca asociația să utilizeze aceste date in scopul precizat in respectivele formulare. Utilizarea acestor date se va face strict în conformitate cu scopul în care au fost transmise.

IMPORTANT

Vă puteți retrage în orice moment consimțământul prin transmiterea unei cereri scrise la adresa de e-mail office@autismromania.ro

Pe ce perioadă stocăm datele?

Datele cu caracter personal colectate vor fi stocate pentru o perioadă de 5 ani de la încetarea relațiilor contractuale sau orice altă perioadă mai lungă impusă de lege, regulamente sau norme aplicabile privind obligații de păstrare a documentelor contabile sau solicitări ale autorităților publice.

Imediat după încheierea perioadei aplicabile de stocare, datele vor fi: șterse sau distruse, sau anonimizate sau transferate într-o arhivă (cu excepția cazului în care acest lucru este interzis prin lege sau regulament aplicabil privind păstrare a înregistrărilor).

Modificări privind politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal

Această politică de confidențialitate este valabilă începând din mai 2018. Ne rezervăm dreptul de a modifica conținutul politicii de confidențialitate în orice moment, fără restricții, în special în vederea adaptării la schimbările legislative și tehnice. Cea mai actuală versiune a politicii de confidențialitate este disponibilă permanent în această secțiune.

Pentru întrebări ne puteți contacta oricând la office@autismromania.ro