Este un spațiu deschis tinerilor autiști, unde aceștia să se dezvolte, șă învețe să devină o Voce ascultată și respectată, să dezbată pe teme de interes pentru ei, să își dezvolte alte abilități pentru viața independentă și împlinită.
Tot ceea ce facem la Cafenea este să construim în jurul ideii de Voce a tinerilor pentru schimbare: Acceptare, Respect, incluziune din partea celor din jur, pentru o
Societate mai bună pentru oamenii autiști
Aici tinerii autiști vorbesc despre ei înșiși împreună cu tineri tipici și alți invitați. Tânărul învață cum să spună NU, să anunțe când este agresat sau supus unui tratament degradant, învăță care sunt drepturile sale de elev, angajat etc, să exprime cum își dorește să arate locul sau țara în care trăiește, ce nevoi de sprijin are pentru a trăi o viață demnă și împlinită.
Ca să continuăm activitățile de la Cafeneaua A- Vocea mea și în 2024 și să transformăm izolarea în sprijin și comunitate empatică pentru tinerii autiști, avem nevoie și de ajutorul tău!
Anul acesta, am sprijinit 30 de tineri autiști să își găsească VOCEA la Cafeneaua A- Vocea mea. Ajută-ne să le oferim lor și mai multor tineri în continuare ore care schimbă vieți – ore în comunitate, de socializare, dezvoltare personală și orientare profesională, pentru a se bucura de o viață independentă și împlinită.
Finanțarea pentru Cafeneaua A- Vocea mea se încheie la finalul anului, însă nevoia rămâne. Cu ajutorul fiecăruia, ne dorim să strângem 20.000 de euro, sumă care ne va permite să continuăm sprijinul pentru tineri și comunitate la Cafeneaua A- Vocea mea și în anul care vine.
Evaluăm abilități de comunicare, gândire, relaționare socială, interese, motivație, abilități de viață independenta, s.a.(săptămâna 2). Fisa de evaluare inițială.
a. Programul selfadvocacy -Voce și Befriending
10-15 tineri din cei 30 selectați vor participa la activități de pregătire pentru selfadvocacy și de advocacy efectiv. Aceștia au:
b. Programul befriending*- socializare
Pași de urmat pentru participare ca Voluntari în programul de befriending
Criterii admitere voluntari: vârsta 16-35, angajamentul de a respecta programul agreat, seriozitate, implicare
Ce este programul de befriending si mentorat
Befriending -este un program de acompaniere personalizată și sprijin individual pentru tinerii cu autism beneficiari ai proiectului. Aceasta poate include sprijin emoțional, abilități de adaptare, idei noi și sprijin pentru atingerea obiectivelor personale ale tinerilor autiști.
Sprijinul poate fi la Cafenea sau în timpul ieșirilor sau activităților în comunitate includ:
La cerere, putem oferi și sprijin prin telefon, pentru cei care se simt singuri și izolați și au nevoie de o voce prietenoasă la celălalt capăt al `firului`.
Mentoratul – este sprijin individual și în grup, prin care mentorul oferă o sprijin și provocări pozitive, pentru a îmbunătăți la tinerii autiști încrederea în sine, comportamentul și pentru a dezvolta relații pozitive cu ceilalți. Prin acest proces de mentorat îi sprijinim pe tineri să-și extindă experiențele printr-un program de activități pozitive individuale și de grup.
Nicoleta Dumitrof- psiholog, psihoterapeut, responsabil evaluare și desfășurarea activităților de dezvoltare personală prin mijloace creative, coordonator voluntari în programul befriending și implementarea programului
Liuba Iacoblev, responsabil cu activitățile de consiliere pentru dezvoltare personală și formare-coaching voluntari pentru programul de befriending, coordonator programe Cafenea, coodornator campanie advocacy.
Voluntari:
Str Fluviului nr 28, sector 1, București
telefon/ whatsapp 0731816880
email: office@autismromania.ro
Proiectul este derulat de Asociația AUTISM ROMÂNIA – Asociația Părinților Copiilor Cu Autism și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.949,72 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.
Copyright 2023 – Autism Romania – All Rights Reserved.
Trimite-ne un mesaj!