Intâlnire cu dna Prim ministru la guvern

AUTISM ROMANIA a participat  la întâlnirea cu dna Prim ministru la guvernul României, alături de reprezentanți ai altor organizații din domeniul autismului. La întâlnire au fost și alți membri ai cabinetului, ministrul sănătății, dna Sorina Pintea, ministrul finanțelor, dl Eugen Teodorovici, ministrul muncii, Olguța Vasilescu, reprezentanți ai unor autorități centrale, ANPDC.

Am fost invitați la această întâlnire de către dna Prim ministru ca urmare a scrisorii publice de protest în 16 februarie a președintei AUTISM ROMANIA față de folosirea abuziva de către domnia sa, într-o declarație publica, a termenului ‚autiști’.

La întâlnirea la care au participat și alte câteva organizații de profil, dna Prim ministru a luat la cunoștință problemele cu care se confruntă persoanele cu autism și părinții lor în general și efectele negative ale „revoluției fiscale„ asupra ong-urilor care oferă servicii pentru persoanele cu autism, efecte care se răsfrâng tot asupra familiilor.

AUTISM ROMANIA a susținut, printre alte probleme aduse la cunoștința guvernului,  necesitatea creării unu Program național pentru persoanele cu autism, program cofinanțat din fonduri provenind atât de la ministerul sănătății, cât și de la ministerul educație și al muncii. Autismul este o tulburare care afectează, într-un fel sau altul, persoana pe tot parcursul vieții, fiind necesare măsuri și intervenții simultan din partea tuturor celor 3 ministere.

Dna Prim ministru s-a angajat ca va analiza toate problemele și propunerile reprezentanților ongurilor prezente și că vom fi invitați la o altă întâlnire la guvern, când ne vor fi prezentate măsurile pe care le va lua guvernul la aceste probleme enunțate de noi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.