București, România, Location

Job Club

0€ of 4,000€ raised

Program de susținere a angajării în muncă a tinerilor cu autism

Rata de angajare a persoanelor cu autism în România este extrem de scăzută, estimăm sub 0.5 %, deși unii tineri și adulți sunt foarte calificați sau au abilități  foarte bune în anumite domenii de interes. Fără loc de muncă, ei trăiesc în izolare, sărăcie, cu depresie și stima de sine scăzută.

Persoanele cu autism, ca orice alte persoane adulte, vor să aibă un loc de muncă unde să se simtă confortabil, valorizate și unde abilitățile, potențialul lor sunt folosite la adevărata valoare. Cu sprijin adecvat, persoanele cu autism pot fi angajați valoroși și foarte apreciați de angajatori.

Job clubul este adresat tinerilor și adulților sindrom Asperger,  cu autism înalt funcțional, tulburare pervazivă de dezvoltare  – cu experiență de muncă sau fără nicio experiență.

Scopul Job Clubului  este creșterea șanselor tinerilor cu TSA de a găsi și păstra un loc de muncă pe piața muncii, de a fi integrați social, dar și de a socializa. Aici tinerii învață:

  • să își cunoască mai bine potențialul și limitările în raport cu cerințele pieții muncii, cu angajarea,
  • să înțeleagă piața muncii din Romania, legislația din domeniu
  • să analizeze avantajele și dezavantajele unor locuri de muncă
  • să își dezvolte abilitățile de căutare, angajare si menținere a unui loc de muncă (pregatire CV, susținere interviuri, adaptarea comportamentului la locul de muncă ș.a.),
  • abilități de comunicare socială, relaționare cu colegii de muncă ș.a.

DONAȚIA Dvs ne va ajuta să asiguram cel puțin un consilier vocational și un job coach care să ofere sprijinul specializat de care acești tineri au nevoie.

Vă mulțumim că sunteți alături de tinerii cu autism!

Vă mulțumim pentru donație!

5.00
0€ of 4,000€ raised
Date personale

Suma donata: 5.00€