AUTISM DOBROGEA - Vocea care schimbă vieți

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă

ANUNȚURI privind activitățile proiectului

ANUNȚ -Focus grupuri

Organizăm două Focus grupuri  cu scopul de a documenta de la diferiți actori relevanți cât mai bine situația privind resursele, oportunitățile, dificultățile, posibile soluții pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism-copii, tineri-adulți-, a familiilor lor, respectarea drepturilor acestora în Dobrogea, de a merge mai în profunzime cu informațiile pe care deja le-am obținut din răspunsurile la chestionarele trimise autorităților locale din cele 2 județe, instituțiilor publice și părinților dobrogeni.

Acțiunea face parte din activitatea noastră de culegere de date privind situația existenta-servicii, resurse, oportunități, dificultăți, nevoi, posibile soluții- pentru persoanele cu autism și familiile lor din Dobrogea, în cadrul proiectului „Autism Dobrogea-Vocea care schimbă Vieți„

Focus grupurile vor avea loc ONLINE

  • Focus grup jud Constanta pe 21 septembrie între orele 12-13.30 la Constanta
  • Focus grup jud Tulcea pe 23 septembrie între orele 13-14.30

Dacă doriți să participați la întâlnire, vă rugăm să completați acest formular de participare După completare, veți primi pe email linkul spre întâlnirea online pe Zoom.

Vom focusa discuția pe experiența participantilor în privința:

  1. serviciilor pentru persoanele cu autism in jud Constanța si Tulcea
  2.  nevoilor persoanelor cu autism evaluate-planuri de intervenție create-implementare acestor planuri (experiența la firul ierbii)
  3. calitate procesului de comunicare-colaborare-interventie in echipele multi si interdisciplinare si cu familia pentru realizarea si implementarea efectiva local a planurilor de intervenție stabilite de lege (planul de abilitare-reabilitare, planul de servicii individualizate, planul de adaptare curriculară)

ANUNȚ -Întâlnire părinți și adulți cu autism/autiști

In cadrul proiectului AUTISM Dobrogea -Vocea care schimba vieți organizam o prima întâlniri față în față cu părinții și tineri-adulți autiști din județele Tulcea și Constanta.

Scopul: cunoaștere reciprocă și de discutare a unor aspecte care țin de înființarea asociației Autism Dobrogea, despre activitățile de creștere a capacității părinților și tinerilor-adulților cu autism/autiști să apere drepturile și interesele copiilor lor/ lor pe plan local, precum și alte subiecte de interes pentru părinți și tineri-adulți.

Intâlnirile vor avea loc

  • pe 5 august la ora 18 la Constanta (locul vi-l vom transmite pe email, după completarea formularului)
  • pe 9 august la ora 16 la Tulcea (locul exact vi-l vom transmite pe email, după completarea formularului ).

Dacă doriți să participați la întâlnire, vă rugăm să completați acest formular și să îl trimiteți mai departe altor părinți din județ pe care îi cunoașteți. După completare, veți primi pe email toate datele legate de întâlnire, alte detalii de interes pentru dvs.

Agenda întâlnirii:

1.  Prezentarea stadiului proiectului–activități-rezultate până în prezent
2.  Participarea părinților la procesul de învățare despre advocacy-cursurile online pe Udemy si la cursurile practice –videoconferințe
3.  Centrul virtual de informare si asistenta/referire pentru părinții din Dobrogea
4.  Înființarea asociației –etape, acțiuni necesare
5.  Teme de interes pentru părinții constănțeni/tulceni rezultate din formularele completate de cei înscriși

PROMOTOR

Proiectul este derulat de AUTISM ROMÂNIA – Asociația Părinților Copiilor Cu Autism și beneficiază de o finanțare în valoare de 49993,30 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.