Oportunități pentru incluziune pentru tineri cu autism

Proiect Erasmus Plus, realizat în parteneriat cu întreprinderea socială din Ungaria-Kockacsoki, finanțat de Comisa Europeana prin programul KA1 – Learning Mobility of Individuals, KA105 – Youth mobility. Proiectul consta în două activități-mobilitatea de tineret și mobilitatea lucrătorilor de tineret.

Obiectivul proiectului este crearea de oportunități pentru incluziunea a 14 tineri cu autism din Romania și din Ungaria, îmbunătățirea competențelor de viață independentă a acestora prin acțiunea Mobilitate pentru tineri. Pe de altă parte, este  dezvoltarea capacității lucrătorilor de tineret ai AUTISM ROMANIA de a lucra mai eficient cu tinerii cu autism, de a învăța din experiența altor organizații care lucrează cu tineri cu autism, pentru a crea servicii mai bine adaptate nevoilor acestora și în Romania. 

Activități

Mobilitatea de tineret constă într-o tabără în Romania pentru 14 tineri români și maghiari și însoțitorii acestora. Aici tinerii care vin din culturi diferite vor fi implicați în activități prin care se vor cunoaște, vor afla lucruri noi despre tarile colegilor de tabără, vor dezvolta abilități de comunicare, relaționare socială, de viața independentă, se vor relaxa și distra împreună.

Mobilitatea de lucrători de tineret pentru 2 lucrători de tineret ai AUTISM ROMANIA care avea loc la Budapesta, la întreprinderea socială Kockacsoki, unde tinerii cu autism lucrează la atelierul de ciocolată.

Scopul acestui proiect este îmbunătățirea calității vieții tinerilor cu autism a tinerilor cu autism.

 @tineri

Sprijină și tu incluziunea tinerilor și adulților cu autism!