Autism Helpline

Este un serviciu de informare și referire util mai ales părinților, dar nu numai lor.

Dacă vă îngrijorează ceva în evoluția, comportamentul copilului dvs sau a altcuiva din familie,

Dacă vă suspectați sau suspectați că copilul dvs., adolescentul, partenerul de viață, fratele, sora ar avea o tulburare din spectrul autismului TSA și nu știți ce sa faceți,

Dacă ați primit un diagnostic de TSA și nu știți cum să procedați mai departe,

Dacă nu găsiţi informaţiile pe care le căutați  pe pagina noastră de web

ATUNCI

Vă așteptăm să ne scrieți la office@autismromania.ro sau să ne sunați la 0731816880.

Noi vom încerca să vă ajutăm să găsiți răspunsurile căutate sau să vă orientăm către alții care pot să vă ofere răspunsurile și sprijinul de care aveți nevoie.

Ce putem face la Autism Helpline?

  • Putem să vă dăm informații generale despre TSA, cum poate afecta o persoană, să vă sugerăm unele strategii generale care să vă ajute în unele aspecte.
  • Să vă sugerăm unele strategii care să va ajute în comunicarea cu instituțiile publice (ex. DGASPC, Serviciul Public de Asistentă socială, grădiniță, școală) și să deveniți un mai bun cunoscător și apărător al drepturilor dvs.
  • Să vă oferim informații despre sprijinul existent în general pentru copii, tineri și adulți sau pentru familii- servicii publice-  sau alte ong-uri care v-ar putea ajuta.

Ce nu putem face?

  • Nu putem să facem recomandări medicale sau vă spunem dacă copilul dvs are TSA sau nu, în baza unor semne pe care ni le comunicați pe email sau telefon. Diagnosticul poate fi pus  doar după o evaluare diagnostică complexă făcută de o echipă de specialiști care ar trebui să cuprindă cel puțin un medic pediatru, medic psihiatru, psiholog clinician, în cazul copiilor. Minim un psihiatru și psiholog clinician în cazul adulților.
  • Nu vă putem recomanda profesioniști, servicii medicale, terapeutice sau ONG-uri pentru diagnosticare, intervenție terapeutică, consiliere, educație sau alte servicii . Vă putem oferi lista pe care o avem în baza noastră de date, fără ca să avem pretenția că lista este exhaustivă și fără ca prezentarea listei să constituie o recomandare.
  • Nu vă putem da sfaturi pe chestiuni juridice specifice, ci doar sugestii generale în special pe cum vă puteți informa, cunoaște și apăra drepturile, precum și o lista de specialiști în domeniu, aflați în baza noastră de date.