Prospect Tech&Art Lab

Acesta este un proiect pilot, prin care timp de 10 luni descoperim și dezvoltăm înclinațiile pentru artă sau/și IT la 30 de copii cu autism (vârsta 10-18 ani), care au arătat interes pentru aceste domenii sau au abilități.

Copiii selectați participă săptămânal la ateliere de artă sau IT, în funcție de motivație, înclinații și abilități în aceste două domenii.

Voluntari -studenți de la facultatile de profil (psihologie, psihopedagogie speciala, pedagogie, arta), au ocazia să pună în practică teoria învățată și să înțeleagă mai bine cum să adapteze mediul de învățare, activitățile, să folosească cele mai eficiente strategii și metode în educarea elevilor cu autism. Inscrie-te ca voluntar în proiect.

La ateliere vor participa si 20 de elevi tipici, care vor învăța să ii cunoască și înțeleagă mai bine pe colegii lor cu autism, deci, să îi sprijine mai eficient. Pe de altă parte au posibilitatea de a-și dezvolta ei înșiși inclinațiile artistice sau de IT, de a se cunoaște mai bine pe ei înșiși, de a se pregăti mai bine pentru viață.

Beneficiari ai proiectului sunt și 20 de profesioniști din sistemul educațional care lucrează cu copii cu cerințe educationale speciale – psihologi, consilieri școlari, profesori de sprijin, profesori de arte, IT -, care vor participa la workshop-uri tematice, dar și ca voluntari la ateliere. Prin proiect, ei au prilejul să își dezvolte competențele în lucrul cu copiii cu autism, ca ulterior să își poată adapta mai bine intervenția la nevoile educaționale ale acestora. Inscriere workshop

Experiențele tuturor beneficiarilor, bunele practici în proiect, vor fi documentate, la fel și creațiile artistice și IT ale copiilor, și prezentate la final în cadrul unei mese rotunde, respectiv a unei expoziții la British Council.

Finanțator

Parteneri

Atelier gratuit 

pentru copii cu tulburări din spectrul autismului, cu vârste cuprinse între 10-18 ani.

PREZENTAREA ATELIERULUI

Atelier gratuit pentru copii cu autism care au abilități și interes special pentru IT