AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Evenimente Autism România

În această secţiune veţi găsi informaţii de ultimă oră legate de evenimentele speciale organizate de asociaţia noastră.


26 octombrie 2011

AUTISM ROMANIA - 10 ani de activitate

Sarbatorirea Zilelor Europene ale Autismului

AUTISM ROMANIA sărbătoreşte Zilele Europene ale Autismului (luna octombrie) şi 10 de la înfiinţarea asociatiei prin organizarea unui concert cu strangere de fonduri. Florin Chilian, Berti Barbera & friends (Nicu Patoi, Jimmy Cserkesz, Petra Acker ) vor susţine un recital miercuri, 26 Octombrie, ora 20:00, în Music Club (Bucureşti, Str. Bărăţiei, Nr.31, sect. 3, în spatele magazinului Cocor). (mai mult...)


Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului - 2011

Pe 2 Aprilie sărbătorim Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Cei care trăiesc cu autismul sau au tangenţă cu problematica, vor marca aceasta azi prin diverse actiuni. Ne puteţi trimite datele despre acţiunile pe care le organizaţi completând acest formular. Vă dorim mult succes în desfaşurarea evenimentelor! (mai mult...)


5 şi 6 iulie 2010

Conferinţa naţională "Educaţia - pilon central în dezvoltarea persoanei cu autism şi un drept fundamental"

Bucureşti, Hotel Ibis-Palatul Parlamentului

Conferinţa este primul eveniment dedicat educaţiei copiilor, tinerilor şi adulţilor cu autism din România. Acesta este organizat în cadrul proiectului „Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism”, finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) şi realizat în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice şi Asociaţia Creativ, şi va reuni reprezentanţi ai autorităţilor statului, profesionişti şi beneficiari ai serviciilor educaţionale.

Misiunea conferinţei
este punctarea problemelor principale privind educaţia copiilor, tinerilor şi adulţilor cu TSA - accesul la instruire şi educaţie, repectiv calitatea educaţiei; prezentarea de bune practici în domeniul educaţiei ante, preşcolare şi şcolare, educaţia permanentă, precum şi resurse de informare şi de lucru pentru profesori; împărtăţire de informaţii, idei şi experienţe ale celor prezenţi; prezentarea şi promovarea propunerii de politică publică în educaţia persoanelor cu TSA elaborată de Autism România şi partenerii săi în proiect (mai mult...)


2 Aprilie

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

Pe 18 decembrie 2007 Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat ziua de 2 Aprilie drept Zi Internaţională de Conştientizare a Autismului.

Autism România va marca acestă zi prin acţiuni ce se vor derula pe parcursul întregii luni şi vor avea menirea să atragă atenţia autorităţilor asupra efectelor autismului asupra persoanelor cu autism şi a familiilor lor şi asupra necesităţii luării unor măsuri urgente, complexe şi coerente pentru îmbunătăţirea situaţiei:


Situaţia din România

După ratele internaţionale de prevalenţă (1/100), estimăm că în România ar fi peste 30.000 de copii afectaţi de o Tulburare din Spectrul Autismului. Nu există nicio statistică oficială nici în ceea ce priveşte numărul de copii, cu atât mai puţin cel al adulţilor, întrucât, dupa 18 ani, ei primesc alte diagnostice, neadecvate, în general de boală psihică: psihoză-schizofrenie. Autismul NU este însă o boală psihică, ci o condiţie de natură neurobiolgică, ce nu dispare după 18 ani. Numărul copiilor afectaţi de TSA este mai mare decât al celor cu diabet, cancer sau SIDA la un loc.

Problemele pe care le întâmpină acum familiile afectate de TSA sunt multiple şi profunde:

- nediagnosticarea la timp a copiilor şi nediagnosticarea corectă a adulţilor,

- lipsa serviciilor de intervenţie timpurie adecvată, a celor educaţionale adecvate, de dezvoltare profesională şi de tranziţie spre viaţa adultă, de sprijin în angajare în muncă, de locuire, recreere, de sprijin pentru familii,

- lipsa profesioniştilor formaţi în TSA şi a oportunităţilor de formare iniţială şi continuă pentru aceştia.

Toate acestea au consecinţe foarte grave asupra calităţii vieţii prezente şi viitoare a persoanelor cu autism şi a familiilor lor în ansamblu, fiind necesare măsuri urgente din partea autorităţilor.


Documente de descărcat:

Scrisoarea adresată membrilor Parlamentului de către dvs., persoane cu autism şi părinţi, prin care senatorii şi deputaţii sunt invitaţi să creeze un Grup de Sprijinire a Autismului. Vă invităm să o personalizaţi (datele dvs., dar şi câteva rânduri despre situaţia concretă în care vă aflaţi) şi să o trimiteţi în cursul lunii aprilie parlamentarilor din circumscripţia dvs. (adresele pe www.parlament.ro). Invitaţia este adresată în special persoanelor cu autism şi părinţilor acestora, dar nu numai. Puteţi trimite această scrisoare şi dacă sunteţi rude, mai apropiate sau mai îndepărtate, prieteni, vecini, cunoştinţe, profesori, terapeuţi, medici sau pur şi simplu aţi cunoscut cândva pe cineva afectat de autism. Vă mulţumim!

Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite privind Ziua Mondială de Conştientizare asupra Autismului.

Rezoluţia ResAP(2007)4 privind educaţia şi integrarea socială a copiilor şi tinerilor cu tulburări din spectrul autismului


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!