AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


mai 2010

Propunerea de politică publică în educația copiilor cu Tulburări din spectrul autismului (TSA) prezentată de AUTISM ROMANIA Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului, în care sugerează și solicită câteva măsuri minime pe care MECTS (în unele cazuri în colaborare cu celelalte ministere implicate: ministerul sănătății și cel al muncii) ar trebui să le ia pentru schimbarea situației total nesatisfăcătoare în care se află copiii și tinerii cu TSA, dar și ceilalti copii cu nevoi educaționale speciale și dizabilități (la nivel legislativ și structural - organizatoric).

Concluzia mesei rotunde organziate de AUTISM ROMANIA în 23 aprilie, la care au participat persoane cu TSA, părinți, reprezentanți ai autorităților (ministerul educației-MECTS, Inspectoratul școlar al municipiului București, Autoritatea Națională a Persoanelor cu Handicap ) sau organizații de profil a fost aceea că situația actuală din sistemul educațional impune luarea acestor măsuri minimale, ca prim pas pentru îmbunătățirea condiției copiilor și tinerilor cu TSA din perspectiva educației.

Partea bună a lucrurilor este că autoritățile române nu trebuie să depună efortul de a o lua de la zero, ci doar să pună în practică reglementările europene în domeniul educației copiilor și tinerilor cu autism (Rezoluţia ResAP(2007)4), respectiv recomandările Organizației Internaționale Autism Europe realizate de experți internaționali de renume în autism. Acestea trebuie puse în fapt, atât la nivel de legislație, cât și la nivel de politici și practici educaționale.

Propunere de politică publică

Semnături de susținere a propunerii de politică publică

Rezoluţia ResAP(2007)4 privind educaţia şi integrarea socială a copiilor şi tinerilor cu tulburări din spectrul autismului


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!