AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


aprilie 2010

Amendamentele AUTISM ROMANIA la proiectul Legii educației naționale propus de MECTS și supus dezbaterii publice în martie 2010.

Situaţia foarte gravă a copiilor și tinerilor cu tulburări din spectrul autismului din România este generată în primul rând de inexistenţa unui cadru legislativ general privind educația specială adecvat, dar și de neluarea în considerare de către prevederile existente a caracteristicilor specifice ale acestei categorii de copii și tineri.
Pentru AUTISM ROMANIA prima opţiune ar fi ca, la nivel legislativ, să fie adoptat un act normativ special, care să reglementeze învăţământul special în ansamblu. A doua opţiune este amendarea substanţială a actualului proiect al Legii educaţiei naţionale şi adoptarea acestuia în forma astfel amendată, precum și adoptarea în termen rezonabil a unei reglementari specifice – Manual de politici și proceduri în educaţia specială - care să legifereze în detaliu educația specială pentru copiii cu nevoi educaţionale speciale și dizbilităti din ţara noastră. Acest document trebuie să descrie detaliat, pe categorii de nevoi educaționale speciale – dizabilități, caracteristicile generale ale copiilor respectivei categorii (ex. autism, tulburări de vedere, retard etc), criteriile de eligibilitate la servicii educaționale și de asistență, la ce tipuri de servicii sunt indreptățiți copiii aparținând fiecărei categorii, s.a.

Propunerile şi comentariile Asociaţiei AUTISM ROMANIA la proiectul Legii educaţiei naţionale vizează în principal capitolul din proiect referitor la învăţământul special şi special integrat (art 35-42) dar şi alte prevederi ale proiectului de Lege care au legătură – ori ar trebui să aibă legătură – cu serviciile educaţionale şi de asistenţă ce se impun asigurate copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Propunerile de amendamente ale AUTISM ROMANIA


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!