AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Programe şi proiecte

Program de advocacy pentru respectarea drepturilor omului, a prevederilor tratatelor internaţionale la care România este parte, pentru schimbări legislative care să reflecte drepturile şi interesele persoanelor cu autism, pentru accesul copiilor, tineriilor şi adulţilor cu autism la servicii de calitate, potrivite nevoilor lor individuale şi specifice. (mai mult...)

Programul de informare şi de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi a nevoilor persoanelor cu autism în rîndul părinţilor, al profesioniştilor, al autorităţilor şi al publicului larg. (mai mult...)

Program de suport pentru familii prin care încercăm să sprijinim şi să întărim puterile familiilor confruntate cu problema autismului. (mai mult...)

Dezvoltarea şi sporirea capacităţii organizaţiei de a reprezenta cu succes drepturile şi interesele persoanelor cu autism şi de a oferi servicii directe membrilor sai. (mai mult...)


Program de advocacy

1. Program de advocacy pentru respectarea drepturilor omului, a prevederilor tratatelor internationale la care România este parte, pentru schimbări legislative care să reflecte drepturile şi interesele persoanelor cu autism, pentru accesul copiilor, tineriilor şi adulţilor cu autism la servicii de calitate, potrivite nevoilor lor individuale şi specifice

Scopul progamului:

a. Educaţie

Militam pentru:

Accesul la educaţie adecvată şi potrivită nevoilor specifice şi individuale ale copiilor cu autism nu este numai un drept al persoanelor cu autism, dar are şi un rol central în remedierea efectelor autismului şi în îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.

Demersurile noastre sint pe cale de a fi concretizate într-un parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în vederea creării unor grupe/clase pilot pentru copii cu autism unde să fie aplicate strategii şi metode educaţionale care ţin seama de unele caracteristici de învăţare specifice majorităţii copiilor cu autism. Proiectul este derulat cu sprijinul Fundatiei Autism Luxemburg, care va asigura pregătirea teoretică şi practică în autism şi principiile educaţiei structurate şi vizualizate a unor profesionişti-profesori de educaţie specială. Formarea va avea loc timp de 3 luni în Luxemburg, iar profesionistii formaţi vor putea deveni formatori în această metodă de lucru. Pentru început, primele clase se vor înfiinţa în cadrul unor şcoli speciale. În funcţie de nevoi şi de solicitările din partea părinţilor, vom extinde acest proiect în alte localităţi şi în şcolile de masă.

Milităm pentru şi sprijinim, totodată, crearea de oportunităţi, alternative educaţionale potrivite nevoilor tuturor copiilor cu autism: integrare individuală, de grup sau clase/grupe de pre/şcolari în şcoli obişnuite, cu suportul adecvat nevoilor specifice şi individuale ale fiecărui copil.

Părinţii copiilor cu autism trebuie să aibă posibilitatea de a alege forma de educaţie cea mai potrivită pentru copilul lor aflat la vîrsta şcolară, iar copiii cu autism ŞANSE EGALE LA EDUCAŢIE!

b. Legislaţie

Pe lîngă introducerea clară şi distinctă a autismului ca dizabilitate în legislaţia din educaţie, milităm pentru introducerea autismului - Tulburarilor din spectrul autismului - ca o categorie distinctă printre categoriile de handicap la adulţi, ceea ce nu există la această dată. Potrivit legislaţiei actuale, nu există adulţi cu autism. După vîrsta de 18 ani, de la încadrarea în categoria de ‘Tulburări pervazive de dezvoltare’ existentă pentru copii, tinerii sînt încadraţi la ‘Psihoze’, primind, de regulă, diagnosticul de schizofrenie. Acest lucru este o aberaţie, autismul fiind o tulburare de dezvoltare şi nu o boală psihică, şi trebuie urgent corectată de autorităţile în drept.


Programul de informare

2. Programul de sensibilizare, de informare şi de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi a nevoilor persoanelor cu autism în rîndul părinţilor, al profesioniştilor, al autorităţilor şi al publicului larg.

Scopul progamului:

Publicarea unui jurnal de informare, „Autism Conexiuni”, primele 4 numere fiind finanţate de către Banca Mondială, este un proiect derulat cu acest scop.

Activităţile de informare şi formare (Workshopuri şi formări) organizate pentru profesionişti, părinţi au acelaşi scop.


Program de suport pentru familii

3. Program de suport pentru familii prin care încercăm să sprijinim şi să întărim puterile familiilor confruntate cu problema autismului prin:


Dezvoltarea şi sporirea capacităţii organizaţiei

4. Dezvoltarea şi sporirea capacităţii organizaţiei de a reprezenta cu mai mult succes drepturile şi interesele persoanelor cu autism şi de a oferi servicii directe membrilor.


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!