AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Cine sintem?

Prezentarea organizaţiei

Organizaţia „AUTISM ROMÂNIA-Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism” a fost înfiinţată în septembrie 2001 de un grup de părinţi frustraţi de inexistenţa serviciilor adecvate nevoilor copiilor lor şi de lipsa perspectivelor pentru un viitor mai bun pentru aceştia şi familiile lor, părinţi cărora li s-au alăturat şi cîţiva profesionişti şi prieteni ai persoanelor cu autism.

În martie 2002 AUTISM ROMÂNIA a devenit membră a Organizaţiei Internaţionale - Autism-Europe, organizaţie care are ca membri peste 78 de organizaţii din peste 30 de ţări din Europa, marea majoritate a acestora fiind organizaţii de părinţi. Sîntem astfel conectaţi la ceea ce se întîmplă în Europa şi în lume pentru persoanele cu autism, iar vocea noastra poate fi auzită şi în organizaţii şi organisme internaţionale (Organizaţia Mondială pentru Autism, Forumul European al Dizabilităţii, Consiliul Europei, Parlamentul European, etc).

Misiunea organizaţiei:

apărarea drepturilor şi intereselor persoanelor a căror viaţă este marcată de autism, creşterea calităţii vieţii acestora şi promovarea includerii şi participării lor depline la viaţa comunităţii din care fac parte.

Credem că:

Principiul normalizării trebuie să fie implementat în toate aspectele vieţii persoanelor cu autism, că:

1. Persoanele cu autism au dreptul la toate serviciile existente pentru ceilalţi membri ai comunităţii şi trebuie să se bucure de toate oportunităţile oferite de comunitate, în condiţiile egalităţii de şanse.

2. Persoanele cu autism au dreptul la servicii specializate de calitate care să le ajute să-şi dezvolte potenţialul maxim, să poată munci potrivit potenţialului lor şi să trăiască demn alături de ceilalţi membri ai comunităţii.

3. Persoanele cu autism au dreptul de a avea decizii şi opţiuni proprii care să fie respectate.

4. Persoanele cu autism şi familiile acestora, direct sau prin organizaţiile care le reprezintă, trebuie să fie consultate asupra problemelor care le privesc, atunci cînd se elaborează politicile în domeniul dizabilităţii.

Obiectivele generale ale organizaţiei:


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!