AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Resurse locale

Dorim să impulsionăm crearea unor grupuri locale de sprijin pentru părinţi, cel puţin câte unul în fiecare judeţ al ţării, dacă nu în fiecare localitate unde sunt mai multe familii cu copii cu autism.

Scopul unui astfel de grup este de a aduna laolaltă pe părinţii copiilor cu autism şi sindrom Asperger, persoanele cu SA, care să-şi împărtăsească din experienţa proprie unii altora, să primească răspunsuri la întrebări care îi frământă, să obţină informaţii depre resursele existente (sau nu) pe plan local, să întâlnească alte familii pur şi simplu să socializeze, să-şi facă prieteni noi, cu alte cuvine să se sprijine reciproc în dificila misiune de a creşte un copil cu autism sau sindrom Asperger, să facă faţă provocărilor permanente ce apar, dar şi pentru a încerca să gasească soluţii pentru a schimba în bine lucrurile pe plan local, la nivelul serviciilor şi agenţiilor de resort.

Stim că nu este foarte simplu la noi să pui la cale o astfel de acţiune, dar vă asigurăm ca nu aveţi nevoie de cunoştinţe "savante" sau să fiţi manageri de meserie; Întâi de toate trebuie să vă doriţi acest lucru. Vă încurajăm să încercaţi şi chiar vă sugerăm câteva idei despre cum aţi putea să începeţi:

Credem că este deosebit de important pentru persoanele cu autism / sindrom Asperger, părinţi, fraţi ai copiilor cu autism să se întâlnească, să discute între ei şi să se sprijine reciproc atât informaţional, cât şi emoţional. Merită să încercaţi. Fiecare dintre noi trebuie să simtă că NU ESTE SINGUR.

Noi încercăm să adunăm laolaltă informaţii despre eventualele grupuri de sprijin existente deja şi resursele existente pe plan local pentru familiile cu persoane cu autism. Le veţi putea găsi dând click pe judeţul care vă interesează din tabelul de mai sus. Depinde şi de fiecare dintre dvs. cât de cuprinzătoare şi de utilă va fi baza noastră de date.

Dacă sînteţi în căutarea unui astfel de grup local de sprijin din zona dvs. şi nu găsiţi nimic pe pagina noastră, vă invităm pe dvs. să încercaţi să creaţi un astfel de grup. Apoi să ne scrieţi pe adresa office@autismromania.ro localitea unde s-a constituit sau este pe cale a se constitui grupul, datele de conatct ale organizatorului, eventual, dacă deja sunt stabilite, şi locul de întâlnire, respectiv, zilele şi orele de întâlnire. Sau dacă cunoaşteţi că un astfel de grup există, dar nu este cuprins în baza noastră de date, vă rugăm să ne scrieţi la aceeaşi adresă şi să ne oferiţi informaţiile respective. Veţi ajuta astfel alte familii să ajungă mai repede la resurse şi la sprijinul de care au atâta nevoie.

Aceeaşi rugăminte v-o adresam şi în ceea ce priveşte resursele de la nivel local: clinici de diagnosticare, centre de evaluare, de terapie, centre educaţionale, şcoli unde copiii cu autism beneficiază de servicii cel puţin rezonabile. Cu toţii ştim că situaţia nu este deloc satisfăcătoare din această perspectivă. Dar depinde mult şi de noi ca lucrurile să înceapă să se schimbe.

Faceţi în aşa fel încît să NU FITI SINGURI!

Vă mulţumim mult pentru colaborare şi va dorim succes!


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!