AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Aparitii editoriale

Ghid de terapie ABA
Vol. I: Strategii de modificare a comportamentului copiilor autişti

Ghid de terapie ABA

Titlul original: "A Work in Progress. Behavior Management Strategies and a Curriculum for Intensive Behavioral Treatment of Autism"

Autori: Ron Leaf, John McEachin

Anul aparitiei: 2010 Editura „Frontiera”

Volumul I descrie cele mai dificile comportamente pe care le poate avea un copil cu autism: crizele de furie, autostimularea, problemele de somn şi alimentaţie sau folosirea toaletei şi prezintă regulile de bază ale modificării comportamentale.
Cartea este utilă atât pentru profesionişti cât şi pentru părinţi.


Autismul. Teorie și intervenție educațională

Autismul-Teorie si interventie educationala

Autor: Theo Peeters

An apariţie: 2009 Editura POLIROM

Volumul oferă o perspectivă teoretică asupra autismului, prezintă strategii practice de intervenţie pentru educaţie şi tratament şi mărturii ale părinţilor şi ale persoanelor cu autism înalt funcţional. Cartea este utilă atât profesioniştilor care lucrează cu persoanele cu autism, cât şi părinţilor.


Lasă-mă să-ţi aud glasul

Lasa-ma sa-ti aud glasul

Titlul original: Let me hear your voice. A family’s Triumph over Autism.

Autor: Catherine Maurice

Anul apariţiei: 2008 Editura Curtea Veche

Cartea este povestea unei mame în lupta pentru recuperarea fetiţei sale cu autism, prezintă trecerea ei şi a familiei prin stări şi experiente diverse: acuzaţii că ar fi vinovaţi de autismul copilului sau terapii ce dădeau speranţe deşarte, până la ajungerea la recuperarea copilului prin terapia comportamentală.
Cartea este utilă şi dătătoare de speranţă părinţilor copiilor cu autism, dar informativă şi sensibilizatoare şi pentru profesionişti.


"Creierul social. Autism, neuroştiinţe, terapie"

Creierul social-Autism, neurostiinte, terapie

Autor: Dr. Otilia Secara

An apariţie: 2007 Editura Artpress

În prima parte, volumul sintetizează informaţia actuală din cercetarea autismului infantil în domenii transdisciplinare: psihologia şi psihopatologia dezvoltării, neurobiologie, antropologie, neuroştiinţe computaţionale şi robotică, abordează problemele descriptive, teoriile etiopatogenice (genetice, neurologice, neuropsihologice), de diagnostic şi evaluare (cu o trecere în revistă pragmatică a instrumentelor diagnostice şi de screening). Partea a doua a cărţii este axată pe principii, tehnici şi proceduri de intervenţie (farmacoterapie, intervenţii educaţionale validate, experimentale şi propuse).
Cartea este utilă mai ales profesioniştilor, dar poate fi utilă şi părinţilor care au deja o bază de informaţii în domeniu.


Aspecte generale ale patologiei autiste

Coperta

EDITURA UNIVERSITATII SUCEAVA
ROMANIA
2005

"Doctor Oana Muraru studiază la Universitatea de stat din Nagoya, ca bursier al statului Japonez, începând din aprilie 2002. Ea a început activitatea de cercetare, ca doctorând, în Departamentul de Psihiatrie pentru Părinţi şi Copii al Facultăţii de Medicină a Universităţii din Nagoya în aprilie 2003, după ce a studiat limba japoneză timp de un semestru. Este în principal interesată de patologia dezvoltării copilului, în prezent lucrând la un studiu cu privire la disfuncţiile cognitive ce caracterizează Tulburările Pervazive de Dezvoltare ale copilului, observate prin analizarea profilelor cognitive obtinuţe în urma testării cu WECHSLER INTELLIGENCE SCALE FOR CHILDREN - THIRD EDITION (WISC-III). Deşi particularităţile profilelor WISC ale copiilor diagnosticaţi cu tulburări pervazive de dezvoltare au fost şi anterior studiate, sunt convins că doctor Muraru va reuşi să aducă informaţii suplimentare interesante care să pună întreaga problematică într-o nouă lumină.

În prezent se discută despre o creştere a frecvenţei cu care tulburările pervazive ale copilariei sunt diagnosticate, în special în ceea ce priveşte cazurile de severitate medie. Conform unui studiu efectuat recent în Toyota, una din suburbiile oraşului Nagoya, incidenţa tulburărilor pervazive ale copilariei a crescut cu 1.5%. Prin urmare se aşteaptă ca importanţa pe care acest grup de afecţiuni o are în cadrul patologiei psihiatrice a copilului să crească. Este un domeniu a carui explorare cere un efort intens şi sper că doctor Muraru să investească în acest studiu conform importanţei acestuia."

Shuji Honjo, Prof. Doctor
Profesor la Departamentul de Psihiatrie pentru Părinţi şi Copii
Facultatea de Medicină a Universităţii din Nagoya


O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii

Coperta

În colecţia "Romane psy" Editura Trei a publicat recent un roman extrem de sensibil al scriitorului Mark Haddon "O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii".

Mark Haddon este scriitor, grafician şi ziarist, a scris 15 cărţi pentru copii şi a câştigat 2 premii BAFTA. Locuieşte în Oxford. în acest an a primit premiul Whitbread pentru acest roman uimitor . în acest text haios şi trist deopotrivă personajul principal este Christopher, un băiat de 15 ani ce suferă de sindromul Asperger, o formă de autism.

Christopher are o memorie fotografică. înţelege matematica. înţelege ştiinţa. Ceea ce nu poate înţelege el, sunt oamenii. Chiar dacă nu este o lectură de specialitate cartea poate fi de mare ajutor pentru cei ce se întîlnesc cu aceşti copii astfel încât dialogul dintre ei sa câştige în claritate.

Cartea poate fi achizitionata de la Editura Trei, membrii AUTISM ROMANIA beneficiind de o reducere de 25%!


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!