AUTISM ROMÂNIA - Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism,

O.P. 22, C.P. 225, Bucureşti,

Tel: 0731 816 880,

0761 104 432

E-mail: president [at] autismromania.ro

office [at] autismromania.ro

Înregistrată în registrul asociaţiilor şi fundaţiilor

la nr. 66/PJ

CF 1423 1005


AUTISM ROMANIA - Twitter AUTISM ROMANIA - Facebook AUTISM ROMANIA - Facebook


Voluntariaţi la noi

Pentru atingerea obiectivelor sale, Autism România se bazează în mare măsură pe voluntariat şi apreciază în mod deosebit pe cei care îşi dedică din timpul, priceperea şi energia lor ajutorării semenilor. În funcţie de interesul, motivaţia şi aspiraţiile dumneavoastră, puteţi opta să fiţi:

Doriţi să ne ajutati, vă rugăm să completaţi Formularul de de înscriere ca voluntar.


Voluntari părinţi care pot ajuta pe alţi părinţi

Dacă aveţi idei privind modalităţi de sprijinire reciprocă între familii, nu ezitaţi să ne contactaţi. Ajutînd veţi fi ajutat!


Voluntari-prieteni ai persoanelor cu autism

Căutăm voluntari care să poată petrece cîteva ore pe săptamînă cu un copil, tînăr sau adult cu autism, acasă, sau să îl însoţească la o plimbare în parc, la cumpărături sau să meargă împreună la cofetărie, la un spectacol etc.

Puteţi fi voluntar indiferent dacă sînteţi copil, tînăt sau adult. Nu trebuie să aveţi pregătire în domeniu, trebuie doar să aveţi deschiderea şi capacitatea de a învăţa lucruri noi despre oameni, de a valoriza un om chiar dacă este diferit de dumneavoastră şi dorinţa de a ajuta un om şi o familie să nu se simtă izolată şi marginalizată.


Voluntari pentru clase speciale pentru copii cu autism

Pentru aceia cu adevărat intersaţi de educaţia specială şi lucrul cu copiii cu autism în şcoli speciale sau integraţi în şcolile de masă, le oferim oportunitatea de a ni se alătura. Veţi putea sprijini profesorul clasei în activităţile didactice zilnice cu copiii, individuale sau de grup, în cele extraşcolare, de socializare, sfătui şi ajuta, direct sau telefonic, pe părinţii copiilor în înţelegerea drepturilor copiilor lor, a drepturilor şi obligaţiilor lor alături de şcoală, în aplicarea acasă a unor strategii şi metode folosite la clasă, ş.a.


Voluntari profesionişti

Voluntari profesionişti interesaţi de problematica autismului şi care au cunoştinte teoretice şi practice despre autism, consilierea familiei cu copii cu nevoi speciale, legislaţie şi care pot oferi consultanţă – direct, individual sau în grup, sau telefonic- în domenii ca:


Voluntari pentru evenimente de strîngere de fonduri

Puteţi ajuta la organizarea unor evenimente de strîngere de fonduri pentru susţinerea programelor şi proiectelor organizaţie sau contribui cu idei privind modalităţi de strîngere de fonduri.


Voluntari pentru campanii de sensibilizare

Puteţi ajuta la sensibilizarea comunităţii privind existenţa persoanelor cu autism şi a nevoilor lor particulare participînd la distribuirea de broşuri sau alte materiale de informare.


Voluntari pentru traduceri

Voluntari pentru traduceri de articole, broşuri, alte publicaţii despre autism din limbile engleză, franceză care pot apărea în jurnalul “Autism Conexiuni” sau sub altă formă (pliante, broşuri).

Vă invităm să vă alăturaţi încercărilor noastre de a îmbunătăţi vieţile celor afectaţi de autism!

Vă aşteptăm!


Propunere de politica publica in educatia copiilor cu tulburari din spectrul autismului TSA Donatii Fii Voluntar! Inscrie-te in Program!

Noutati

Intelege autismul prin fotografie!

Detalii:--Click Aici!--

Înscriere voluntari

Voluntarii se pot înscrie online AICI!

Voluntariaţi la Autism Romania!

Broşuri

Citiţi despre semne ale TSA în broşurile AUTISM ROMANIA DETALII AICI!

Aparitii editoriale de specialitate

Ultimele aparitii editoriale de specialitate le puteti gasi AICI!

Biblioteca

Detalii despre titlurile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!

Ludoteca

Detalii despre jocurile si jucariile disponibile le puteti gasi CLICK AICI!