Blog

Autism Romania

Este o organizaţie care apără şi promovează drepturile şi interesele persoanelor cu autism (copii, tineri, adulţi) şi ale familiilor acestora. Prin acţiunile noastre promovăm crearea de servicii de calitate şi adecvate nevoilor lor şi milităm ca incluziunea în societate, respectul faţă de persoanele cu autism şi viaţa de calitate a acestora să nu rămînă la stadiul de declaraţii politice. ………………………………………………………………………………………

coperta-ar331

Publicata in 2007  in cadrul proiectului de dezvoltarea organizationala, finantat de USAID prin World Learning, aceasta brosura s-a dorit a fi o modalitate de a  promova identificarea precoce a tulburarilor din spectrul autismului la copiii ce prezinta probleme de dezvoltare, precum si interventia specializata, adecvata nevoilor copiilor cu TSA, inca de la primele semne ce ar putea indica o posibila tulburare din spectrul autismului.

Speram ca informatiile din brosura vor ajuta si stimula pe cit mai multi parinti sa ajunga cit mai devreme la diagnostician, ca acestia vor obtine mai usor diagnosticul corect, iar interventia terapeutica, recuperarea, nu va ramine exclusiv pe umerii lor. Pe de alta parte, speram ca parintii vor fi mai activi in a-si sustine nevoile la institutiile responsabile si isi vor apara drepturile.

Brosura poate fi gasita pe siteul Autism Romania, la “Resurse”/”Publicatii Autism Romania”.